Succesvolle ketentest uitgevoerd met gemeente Leidschendam-Voorburg

Samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft Knowledge Values op 15 december 2021 voor het Toepasbare Regel-spoor een succesvolle ketentest uitgevoerd in de regionale werkgroep van het Haaglanden overleg.

Met Claire Vermeulen, regelanalist van gemeente Leidschendam-Voorburg, is ter voorbereiding van de ketentest-sessie een nieuwe activiteit en locatie geregistreerd. Sjoerd Evelo, consultant van Knowledge Values, heeft tijdens de sessie live laten zien hoe we met het Match™ DSO Portaal deze activiteit toepasbaar maken en de kenmerken afstellen. Vervolgens demonstreerde Sjoerd hoe we eenvoudig vragenbomen voor de vergunningchecker en vergunningaanvraag kunnen aanleveren, die direct zichtbaar waren in het Omgevingsloket. Het werkingsgebied van de aangemaakte locatie is daarbij aan een vraag van de nieuwe vragenbomen gekoppeld. Ook hebben we vanuit het Match™ DSO Portaal een andere gemeente die in de sessie aanwezig was als behandelende dienst ingesteld. Tenslotte is de gebruikers-workflow van de resulterende vragenbomen van vergunningcheck tot indiening doorlopen.

De vragenbomen die tijdens deze ketentest zijn aangeleverd hebben we in eerdere kennissessies met de Gemeente Leidschendam-Voorburg ontwikkeld. Deze staan nu klaar op de pre-omgeving van het Omgevingsloket voor een testpanel van burgers. Na deze succesvolle ketentest worden er al plannen gemaakt om in de nabije toekomst meer functionele testen uit te voeren met complexere casussen. We kijken er naar uit!